Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що Україна є бастіоном між свободою і тоталітаризмом у Східній Європі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Помпео сказав на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Держсекретар США розповів, що раніше вже відвідував Україну як член Конгресу США весною 2014 року після революції на Майдані, а також у травні 2015 року на посаді директора Центрального розвідувального управління США.

Відео дня

Читайте такожПомпео запевнив, що США підтримають Україну у протидії російській агресії (фоторепортаж)

Він сказав, що сьогодні з Зеленським провів чудову зустріч.

"Український народ повинен знати, що Сполучені Штати розуміють, що Україна - це важлива країна. Вона не просто є географічним центром Європи, це бастіон між свободою і тоталітаризмом у Східній Європі", - наголосив Помпео.

Він відзначив, що українці прагнуть свободи і близько 14 тисяч українців було вбито і набагато більше поранено у зв'язку і захистом рідної землі у конфлікті на Донбасі.

Помпео додав, що для нього було честю сьогодні вшанувати полеглих українців біля меморіальної Стіни пам'яті на Михайлівській площі.

"Сьогодні я тут перебуваю з чітким повідомленням: Сполучені Штати вважають, що боротьба України за свободу, демократію і процвітання є доблесною. Наше зобов'язання - підтримувати це, не відмовлятися від цього", - заявив Помпео.