Такі нововведення, впевнені у відомстві, позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю / фото УНІАН

В Міністерстві внутрішніх справ України нагадують, що з 1 березня українці зможуть поїхати до Росії лише із закордонним паспортом.

Про це повідомляє прес-служба МВС на своїй сторінці у Facebook.

«З 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з України в Російську Федерацію на підставі паспорта громадянина України (так званого внутрішнього паспорта), або свідоцтва про народження», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУряд спростив перетин лінії розмежування підліткам 14-16 років

Зазначається, що відповідні зміни передбачені урядовою постановою від 18 грудня 2019 року № 1056.

«Громадяни України, які раніше вибули за кордон по внутрішньому паспорту чи свідоцтву про народження (для дітей до 16 років) зможуть повернутися в Україну за цими документами», - наголосили в МВС.

Такі нововведення, впевнені у відомстві, позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів і свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів.

«Зменшиться ймовірність незаконного вивезення неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливості встановити приналежність документа конкретній дитині», - додали в міністерстві.

Тому громадянам України, які після 1 березня планують перетинати українсько-російський кордон, Держприкордонслужба рекомендує завчасно подбати про підготовку документів, щоб не мати зайвих клопотів під час прикордонного контролю.