У партії Тимошенко блокування трибуни вважають вираженням своєї позиції / УНІАН

Народний депутат України Михайло Цимбалюк (фракція «Батьківщина») вибачився перед головою Верховної Ради Дмитром Разумковим за ситуацію, якщо сталася напередодні у парламенті за участі колег з його фракції.

Як передає кореспондент УНІАН, виступаючи з трибуни, Цимбалюк заявив, що в парламенті має бути довіра один до одного. «До речі, блокування трибуни — це парламентський метод вираження своєї позиції меншістю... Але без переступання межі», - зауважив він.

Читайте такожРазумкову замінили мікрофон, який зламала Тимошенко

Відео дня

У відповідь голова ВР Дмитро Разумков сказав, що, можливо, блокування трибуни і є позицією меншості. «Коли ламають засоби роботи ВРУ, коли перешкоджають виконувати обов’язки своїм колегам, то я думаю, що це не зовсім правильний підхід», - додав спікер.

Він нагадав, що в Регламенті ВР немає норми, яка б передбачала блокування трибуни.

У свою чергу Цимбалюк, звертаючись до голови ВР, сказав: «Я хочу вибачитись, якщо вчора стосовно Вас була перейдена певна межа».

Водночас він вважає неприпустимим, коли депутати в сесійній залі розмовляють із своїми колегами «непарламентськими словами (ймовірно, йдеться про ситуацію, коли депутат із фракції «Слуга народу», використовуючи нецензурну лексику, погрожував депутату з опозиції — УНІАН)».

Як повідомляв УНІАН, парламент 6 лютого розпочав розгляд у другому читанні законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10).

Депутати від «Батьківщини», зокрема її лідер Юлія Тимошенко, заблокували президію парламенту на знак протесту проти ухвалення закону про ринок землі. Між членами фракцій «Батьківщина» і «Слуга народу» сталася сутичка. Згодом стало відомо, що у президії біля робочого місця голови Верховної Ради зламано мікрофон.

За деякими даними, мікрофон зламала Тимошенко і навіть при цьому поранила палець.

Сьогодні, 7 лютого, технічні служби ВР замінили зламаний мікрофон. Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вважає, що за зламаний мікрофон повинна заплатити фракція «Батьківщина».