Ілюстрація  / REUTERS

Міністр оборони Андрій Загороднюк прибув у Брюссель для участі у зустрічах в рамках засідання міністрів оборони країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Читайте такожУ Брюсселі міністр оборони України проведе зустріч із колегами з країн НАТО (відео)

Відео дня

"Сьогодні, 12 лютого, делегація Міністерства оборони України на чолі з міністром оборони Андрієм Загороднюком прибула з робочим візитом до штаб-квартири НАТО (місто Брюссель, Бельгія)", - йдеться у повідомленні.

Так, передбачається, що очільник вітчизняного оборонного відомства візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради з державами-контрибуторами місії НАТО в Афганістані «Рішуча підтримка» на рівні міністрів оборони.

Крім того, в ході дводенного візиту запланована участь Загороднюка у робочому сніданку на запрошення міністра національної оборони Канади за участі генерального секретаря НАТО (у форматі 29+1), багатосторонні зустрічі з міністрами оборони Великої Британії, Канади, Польщі, Литви та США в форматі QUINT. Також передбачається низка двосторонніх зустрічей з міністрами оборони держав-членів Альянсу та генеральним менеджером Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA).

Як повідомляв УНІАН, міністри оборони країн НАТО 12-13 лютого у Брюсселі обговорять із Загороднюком стан реалізації реформ в оборонній сфері. 11 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україна має зосередитись на втіленні реформ з метою наближення до членства у Північноатлантичному альянсі.