Загороднюк: Україна йде до НАТО / фото УНІАН

Міністр оборони України Андрій Загороднюк запевняє, що держава прямує до НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю DW.

За словами глави оборонного відомства, Україна два тижні тому оновила заявку на партнерство з розширеними можливостями. 

Відео дня

"Заявка розглядатиметься у жовтні. Зараз ми проводимо переговори з країнами-членами альянсу, аби вони підтримали цю заявку. У нас є абсолютно чіткий напрямок - вступ до НАТО. Цю позицію представляє уряд України, я - як міністр оборони, міністерство закордонних справ, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Ми йдемо в НАТО. Крапка. Є лише питання тактичного плану. Яким чином ми побудуємо план. Зараз ми робимо фокус на партнерстві з розширеними можливостями. План дій щодо членства так само стоїть на порядку денному. Ми вже заручилися підтримкою багатьох країн НАТО. З деякими ще працюємо", - сказав він.

Читайте такожЗагороднюк заявив, що українська делегація в Мюнхені не буде зустрічатися з росіянами

Міністр зазначив, в українському війську буде запроваджено близько півтори сотні стандартів НАТО. "Цього року ми маємо узгодити стандарти верхнього рівня, які стосуються управління збройними силами", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Загороднюк заявляє, що розведення сил та засобів по всій лінії розмежування на Донбасі не розглядається, бо воно відволікатиме від виконання Мінських угод.