В США висловили підтримку Зеленському по Донбасу \ фото УНІАН

Державний департамент США висловив підтримку президенту Володимиру Зеленському за його відданість досягти миру на сході України.

Читайте такожСпільні патрулі на Донбасі: в РНБО розповіли, як має проходити патрулювання

Про це йдеться в заяві речниці Держдепартаменту США Морган Ортегус у мікроблозі Twitter. "Сполучені Штати разом зі своїми партнерами та союзниками засуджують останню агресію Росії проти України. Ми підтримуємо відданість президента Володимира Зеленського миру і закликаємо Росію негайно запровадити режим припинення вогню", - заявила Ортегус і додала, що стосовно дотримання режиму припинення вогню Росія взяла зобов'язання, підписавши Мінські угоди.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 6 дістали поранення.

Водночас було знищено 5 окупантів.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.