Зеленський стверджує, що його думка проста: немає результату, не маєш займати місце / УНІАН

Президент Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішнє засідання Верховної Ради з розгляду питання про недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці недовіри, заявивши, що «нехай там голосують депутати».

Про це він сказав під час зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу Полтавської області. Захід транслювався Офісом президента у Facebook.

Читайте такожЗеленський допускає, що у Кабміні з'явиться новий міністр, який буде опікуватися промисловістю

Відео дня

«Я впевнений, що мене будуть запитувати: ай-ай-ай, не можна чіпати генпрокурора! Хоча ви знаєте, що ми пройшли довгий шлях під час передвиборчої кампанії. Але моя особиста думка, нехай там голосують депутати, як хочуть, моя особиста думка дуже проста: немає результату, не маєш займати місце», - заявив Зеленський.

«Які б ми не були гарними, з гарними побажаннями і очами, і кроками, і відкритим серцем, якщо немає в тебе результату – до побачення», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та НАБУ.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору. Ініціаторами є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема це Олександр Дубінський та Максим Бужанський. Депутати вважають, що «існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».

Сьогодні, 5 березня, на позачерговому засіданні ВР, що розпочнеться о 18:30, депутати розглянуть питання про висловлення Рябошапці недовіри.