Порошенко прибув до сьогодні до ДБР у справі щодо нібито несплати податків \ /twitter.com/poroshenko

Допит екс-президента України, народного депутата Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань (ДБР) завершено.

Читайте такожПорошенко прийшов на допит до ДБР

Як передає кореспондент УНІАН, його адвокат Ілля Новіков повідомив журналістам, що Порошенка допитували не по тій справі, по якій його сьогодні викликали до ДБР.

Відео дня

“Допит був по тій справі, по якій не було приводу. ДБР застосовує тактику: коли оголошується про допит Порошенка, суд призначає привід по цьому допиту, а потім слідчий ховається від нас”, - сказав Новіков.

У свою чергу, інший адвокат Порошенка Ігор Головань, відповідаючи на запитання журналістів, чи наважиться в.о. генерального прокурора або новий генпрокурор, якого призначить Верховна Рада, підписати підозру Порошенку по будь-якому з 13 кримінальних проваджень, де він фігурує свідком, заявив: “Це в більшій і більшій кількості очевидців стає очевидним фейковість цих проваджень. Щоб у цих провадженнях підписати якийсь документ, який має правові наслідки, це повинна бути особа дуже специфічна, абсолютно рівна у плані професіоналізму, тому що той, хто більш-менш орієнтується у законодавстві, не наважиться нічого робити по цих провадженнях”.

Як додав Новіков, “ми всі чули від президента, що пан Рябошапка на 100% його людина. І зараз Рябошапку звільнено, мабуть, тому, що він був людиною. І це не та кваліфікація, яка зараз потрібна”.

Також адвокати Порошенка зауважили, що одне із проваджень, де фігурує Поршенко як свідок, передано до Національного антикорупційного бюро для розслідування, оскільки не є підслідним ДБР.

За їхніми словами, як мінімум чотири кримінальних провадження незаконно розслідується ДБР, й існує рішення суду про передачу їх до НАБУ за підслідністю.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко прибув до сьогодні до ДБР у справі щодо нібито несплати податків та відмивання коштів під час купівлі-продажу телеканалу "Прямий". Його адвокати сьогодні отримали ухвалу Шевченківського районного суду Києва щодо закриття одного із проваджень, де Порошенко фігурує як свідок, а саме - щодо купівлі-продажу "Прямого".