Зеленський: ми обираємо закон / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський зізнався, що іноді йому "дуже хочеться вішати олігархів", але Україна обрала демократичний шлях.

Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian, передає прес-служба президента.

Читайте такожЗеленський про Путіна: всі тоталітарні режими закінчують однаково

Відео дня

"Ну, ми не можемо, згідно з законом, вішати й стріляти. Це шлях. Ми вибираємо: або тоталітарний, або демократичний. Але якщо вибрали демократичний, то, звісно, вішати не можна. Хоча іноді дуже хочеться. Чому? Тому що так швидше", - зазначив Зеленський.

"Ми обираємо закон. Ми концептуально творимо демократичну державу, і для всіх повинні бути однакові правила, один закон. Але роль, якщо ви вже використали це слово, – то дуже хочеться, щоб ролі у них були не головні, а, як у кіно, епізодичні. Зі свого боку, вони розуміють, що я не злодій, і починають по-іншому поводитися", - каже глава держави.

Як пише "Українська правда", в опублікованому в суботу матеріалі The Guardian зазначалося, що після слів Зеленського про те, що йому іноді дуже хочеться вішати олігархів його прес-секретар Юлія Мендель дещо занепокоєно зазначила: "Ми жартуємо". "Звичайно, ми жартуємо", - сказав Зеленський.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що українцям необхідно бачити чіткі європейські перспективи держави.