Сергій Іонушас / Гелион

Народний депутат України Сергій Іонушас (фракція "Слуга народу") не дав прямої відповіді на запитання, чи ведуться з ним переговори з приводу призначення його на посаду генерального прокурора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам, відповідаючи на запитання стосовно можливості його призначення на цю посаду.

Читайте такожЗеленський призначив нового очільника Сумської ОДА (фото)

Відео дня

«Відповідно до Конституції, подання вносить у Верховну Раду президент. Тому лише тоді буде відома кандидатура на посаду генпрокурора. Всі інші кандидатури, які нібито звучать у ЗМІ – це ймовірні кандидати, які можуть стати, а можуть і не стати кандидатами. Ті прізвища, які звучать у ЗМІ, вони є юристами, як того і вимагає закон щодо кандидатури на посаду генпрокурора», - сказав Іонушас.

Відповідаючи на запитання, чи погодився би він стати генпрокурором, він сказав: «Дійсно, моє прізвище звучить у ЗМІ, але я хочу звернутися до вас, щоб ви почекали подання президента Зеленського».

Слід зазначити, що він не надав відповіді на питання, чи велися з ним переговори з Банковою з приводу саме його кандидатури. «Я вже декілька разів відповідав і хочу підкреслити, що кандидат стає кандидатом після внесення подання президентом. Наразі ведуться консультації, і оскільки озвучуються певні прізвища, мені здається, що Офіс президента думає над цим питанням», - сказав він.

Також депутат не дав відповіді, чи говорили з ним особисто на Банковій з приводу саме його кандидатури. «Я відповів на ваше питання таким чином, як вважаю за потрібне», - заявив він.