Разумков зазначив, що народні депутати України не перебувають на карантині / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив про підготовку позачергового засідання парламенту.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Україна».

Разумков зазначив, що народні депутати України не перебувають на карантині, адже вони працюють «або в комітетах очно, або використовують телекомунікаційні мережі для того, щоб спілкуватися, приймати рішення».

Відео дня

Читайте такожУ парламенті тест на коронавірус пройшли 79 осіб – Шахов

Він зауважив, що парламент «шукає додаткових механізмів, як виконувати свої функції». «Сьогодні ми готуємося до позачергового засідання ВР, коли воно відбудеться. Наші колеги напрацьовують ряд законопроектів, вони майже готові, і думаю, що сьогодні до вечора будуть підготовлені повністю в комітетах».

Також голова Верховної Ради зазначив, що сьогодні «майже всі прибрали політику з діяльності парламенту і вирішили її відкласти на кращі часи. І всі працюють консолідовано для того, щоб більш швидко та якісно підготувати законопроекти, і тим більше швидко їх пройти, впроваджувати і прийняти на позачерговому засіданні».

За його словами, створено робочу групу, до складу якої увійшли представники від всіх фракцій і груп, для врегулювання будь-яких спірних питань при опрацюванні законопроектів.

Він наголосив, що на Погоджувальній раді з керівниками депутатських фракцій і груп буде зроблено все для того, щоб максимально швидко та якісно прийняти законопроекти, щоб вони стали законами.

Разумков також зазначив, що парламент чекає від уряду законопроектів, які можна розглянути на позачерговому засіданні.

За його словами, парламент буде готовий в найкоротший термін розглянути і ухвалити необхідні законопроекти.