Cтолична міськрада зможе проводити засідання віддалено / kmr.gov.ua

Київрада легалізувала проведення своїх пленарних засідань в онлайн режимі в період обмежувальних заходів, запроваджених у столиці та Україні з метою запобігання поширення коронавірусу.

Читайте такожРазумков назвав законопроект щодо онлайн-засідань Ради "достатньо дискусійним"

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 74 з 91 депутата, зареєстрованого на засіданні.

Відео дня

Регламентом Київради визначено, що засідання ради та голосування депутатів можуть відбуватись виключно в сесійні залі Київради в адмінбудівлі на вул. Хрещатик, 36.

Сьогоднішнім рішенням депутати визначили, що рішення, які прийматимуться в онлайн режимі у період дії обмежувальних заходів в столиці, також будуть легітимними.

«Ми маємо сучасні технології, які дозволяють нам верифікувати депутата і проводити засідання, приймати легітимні рішення, не будучи при цьому в сесійній залі», - заявив заступник Київського міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, який був ініціатором рішення.

За його словами, рішення діє лише під час карантину, а після його завершення депутати знову працюватимуть у сесійній залі.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Читайте також: