Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГПУ.

Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення Чернушенка від посади.

Крім того, наголошується, що Генпрокуратурою наразі вже повідомлено Чернушенку про підозру у вчиненні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Читайте такожУ Порошенка назвали маячнею заяву Чернушенка про тиск АП на суд (відео)

Зазначається, що прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України та постановлення завідомо неправосудних судових рішень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

Повідомляється, що санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років; санкція ч. 2 ст. 376-1 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Читайте такожСуддя Чернушенко, у якого знайшли $6 тисяч "для стоматолога", просить зустрічі з Порошенком

Як повідомляв УНІАН, 22 червня Шокін заявив про намір внести наступного дня до Верховної Ради подання на зняття суддівської недоторканності, затримання та арешт голови Апеляційного суду Києва Чернушенка.

За даними прес-служби Генпрокуратури, Головним слідчим управлінням ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження 19 червня Генпрокуратурою спільно з СБУ проведено обшук приміщень Апеляційного суду Києва.

«За результатами обшуку було вилучено грошові кошти, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому знаходиться база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб суду, у тому числі суддів», - пояснили в ГПУ.