Фото УНИАН

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це Кернес заявив сьогодні під час Інтернет-конференції.

«Як такої справи я не знаю. Як йде розслідування, я не знаю. Чому - тому що харків'яни (і не тільки харків'яни) знають, що стосовно Кернеса є кримінальне переслідування по інших справах. Що стосується замаху, можу відповісти, що цією справою майже ніхто не займається. Не майже, а точно ніхто не займається. Не було ніякого професійного інтересу займатися розкриттям замаху на мене, тому що для цього є підстави», - сказав міський голова.

Читайте такожКернес впевнений, що знову виграє на виборах мера Харкова

Відео дня

Кернес також зазначив, що, на відміну від правоохоронних органів, не має достатньо можливостей для того, щоб ефективно вести власне розслідування.

«На сьогодні я також перебуваю біля розбитого корита, не знаю мотивів замаху на мене і хто це зробив», - сказав мер.

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня 2014 роду невідома особа стріляла у Геннадія Кернеса під час пробіжки. Мер отримав поранення, після якого пересувається в інвалідному візку.

2 березня 2015 року Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Міського голову Харкова і двох його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Сміцький) підозрюють у викраденні й побитті учасників Євромайдану в березні минулого року. Справу за обвинуваченням Кернеса розглядає Київський районний суд Полтави.