Фото Zahid.net


 

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у неділю, 23 серпня, під час церемонії урочистого підняття Державного прапора України у Львові, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Настав час, щоб в Україні був ухвалений закон України про державний прапор. І такий закон буде внесено до парламенту», - наголосив він.

Відео дня

«Цей закон передбачає повагу до національного символу держави, визначає, що в кожній державній установі, в кожній школі, в кожній лікарні й на кожному подвір'ї повинен майоріти український державний прапор. Цей прапор є ознакою нашої єдності, нашої незалежності, віри в наше майбутнє», - підкреслив глава уряду.

Читайте такожУ Львові Яценюк та Аваков дають старт новій поліції

На переконання Яценюка, частиною закону про державний прапор України має бути введення присяги на вірність Україні, «коли кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат парламенту складає присягу на вірність Українській державі - присягу не тільки словами, а серцем і духом, присягу країні, яка бореться й перемагає, країні, яка незламна».