Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це у Харкові сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи справу Кернеса.

«Суд, я сподіваюсь, ухвалить справедливе рішення дуже швидко, тому що докази, зібрані слідством, абсолютно переконливі», - сказав Аваков.

Читайте такожКернес не приховує своєї симпатії до Опоблоку, але балотуватиметься від "Відродження"

Відео дня

Він також назвав Кернеса «видатним наперсточником» та висловив переконання, що мер Харкова намагається маніпулювати судом.

Довідка УНІАН. Міського голову Харкова Кернеса і двох його охоронців (Віталій Блінніков і Євген Смицький) підозрюють у викраденні й побитті учасників Євромайдану в березні минулого року.

2 березня Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених чч. 2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), чч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), чч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня Вищий спеціалізований суд України ухвалив рішення перенести розгляд кримінального провадження щодо Кернеса з Дзержинського районного суду Харкова у Київський райсуд Полтави.