Глава комітету Держдуми вважає, що сирійські події для Європи важливіші за українські / Reuters

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков на засіданні робочої групи з правового аналізу законодавчих процедур та прийнятих в Україні правових актів.

Читайте такожДерждеп США: Зараз не час вести справи з Росією через її участь у конфлікті на Донбасі та у Сирії

"На мій погляд, намітилася серйозна зміна атмосфери навколо України, що пов'язано з двома речами. Очевидно, що сирійська криза серйозно пріоритетна і для США, і для Європи", - сказав Пушков.

Відео дня

На його думку, в очах світу сирійська криза відтіснила на другий план події в Україні.

"Ставки більше на Близькому Сході, ніж в Україні. По суті, зображення української кризи як загальноєвропейської - це абсолютно штучна конструкція. Це вузько регіональна криза, у яку залучені український уряд, ті, хто не згодні з його політикою на території самої України, і Росія", - додав Пушков.

Читайте такожВ Сирії урядові війська та авіація РФ почали наступ на опозицію - Reuters

Він заявив, що ситуація в Україні ніякої загрози європейській безпеці не несе.

Пушков вважає, що це штучно використовувалося для консолідації НАТО і антиросійських сил в США і Європі, яких не влаштовує політика РФ і характер влади в Росії.

За його словами, дестабілізація ситуації в Сирії та регіоні в цілому призвела до формування дуги "потужного терористичного формування".

Він відзначив, що після подій в Сирії і переговорів "нормандської четвірки", які "консолідували політичні процеси", інтерес до України зменшився.