степанакерт, нкр, нагорный карабах / akoppo.livejournal.com

Як повідомляє прес-служба президента України, візит до Азербайджану здійснила українська делегація у складі глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна, віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та його заступника Романа Чуприненка, а також голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Делегацію України прийняв президент Азербайджану Ільхам Алієв. В ході зустрічі Алієву було передано особисте послання від Петра Порошенка, а також обговорено поточний стан та перспективи розвитку українсько-азербайджанських відносин.

Читайте такожКучма: Путін перетворив Донецьк в Карабах

Відео дня

Учасники переговорів, зокрема, відзначили необхідність врегулювання конфліктів на територіях обох країн на основі принципу, що ґрунтується на повазі до територіальної цілісності обох держав в їх міжнародно визнаних кордонах.

У цьому контексті президент Азербайджану заявив, що азербайджанська сторона і надалі твердо дотримуватиметься позиції на підтримку територіальної цілісності України. 

В свою чергу українська сторона заявила про неприйнятність статусу-кво у питанні вирішення нагірно-карабаського конфлікту.

Читайте такожВ БПП заявляють, що лише ліквідація ПМР усуне військову загрозу для України

Українська делегація також зустрілася в Азербайджані з першим віце-прем'єром Яґубом Еюбовим, главою Адміністрації президента Рамізом Мехтієвим та першим віце-спікером Міллі Меджлісу (парламенту) Зіяфетом Аскеровим.

В ході зустрічей, зокрема, було обговорено підготовку до проведення в Баку чергового засідання міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва, яка стане головним підготовчим заходом до проведення орієнтовно в перший половині 2016 року офіційного візиту президента України до Азербайджану.