гуам / guam-organization.org

Як повідомляє департамент політики та комунікацій МЗС України, сьогодні під час 22-ої міністерської зустрічі ОБСЄ у Белграді (Сербія) відбулася зустріч ГУАМ - Японія, в якій взяли участь міністри закордонних справ України Павло Клімкін, Азербайджану Ельмар Мамед'яров, Грузії Георгій Квірікашвілі, Молдови Наталія Герман і Японії Йодзі Муто.

Під час зустрічі були обговорені перспективи розвитку двосторонньої взаємодії як в контексті вирішення важливих регіональних і глобальних проблем, так і в рамках секторального співробітництва сторін.

Японська сторона підтвердила свою налаштованість на підтримку суверенітету і територіальної цілісності держав-членів ГУАМ.

Відео дня

Читайте такожГенасамблея ООН прийняла резолюцію про співпрацю з ГУАМ

Сторони визначили пріоритетні напрямки співпраці - зміцнення енергетичної безпеки і сприяння розвитку відновлюваної енергетики, просування спільного туристичного продукту країн-членів ГУАМ, попередження і ліквідація наслідків стихійних лих і техногенних катастроф, в тому числі поводження з відходами, розвиток медицини.

Клімкін і Муто підписали програму співробітництва ГУАМ - Японія, яка спрямована перш за все на питання економічного розвитку регіону країн-членів ГУАМ і передбачає розробку конкретних секторальних проектів.