president.gov.ua

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з військовими – учасниками антитерористичної операції у місті Сєвєродонецьк в Луганській області, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

Зазначається, що глава держави поспілкувався з військовими, привітав їх з Новим роком і вручив державні нагороди воїнам, що виявили мужність та героїзм, захищаючи державу.

Читайте такожПорошенко пропонує розгорнути на окупованому Донбасі спецмісію ЄС для проведення виборів

Відео дня

Президент наголосив, що Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Стабілізація обстановки на сході держави – основний здобуток у сфері безпеки та оборони за 2015 рік, підкреслив Глава держави.

«Дорогі побратими! Про такі роки, як 2015-й, кажуть «один за три». Ми пройшли нелегкі випробовування, героїчно обороняючи Донецький аеропорт і Дебальцеве, Широкіне і Станицю–Луганську, Мар’їнку і Пєски, багато інших населених пунктів і рубежів на сході нашої країни. Усі разом ми – вистояли», – цитує Порошенко його прес-служба.

Президент наголосив, що Україна та усі українці зобов’язані славному українському воїнству за те, що можуть святкувати Новий рік та Різдво. «Завдяки вам, тим, хто не за теплим столом, а в холодному окопі. Хто не з келихом у руці, а з автоматом напоготові», – сказав Порошенко.

«Перебуваючи разом з вами тут, на передовій нашої боротьби за незалежність і свободу, ще і ще раз наголошую, що гарантом збереження української державності є нові Збройні Сили України, які, народившись у полум’ї війни 2014 – 2015 років, зміцнилися та загартувалися», – сказав Петро Порошенко.

«Збройні Сили України відновили свою боєздатність, набули бойового досвіду, наростили оперативні спроможності, покращили технічну оснащеність та забезпеченість. Створено потужне угруповання військ, здатне дати відсіч агресору у разі ескалації конфлікту на сході України», – наголосив Верховний Головнокомандувач.