Фото УНИАН

На сьогодні індекс CPI країни складає 27 балів зі 100 можливих, що лише на 1 бал більше, ніж минулого року, йдеться на сайті Transparency International. 

У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце зі 168 позицій. Минулого року країна була на 142-му місці зі 175 позицій.

Здійснити незначне зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів та появі руху викривачів корупції. 

Читайте такожКабмін підготував список "першочергових" справ по корупції

"Влада дійсно зробила низку позитивних кроків у бік створення законодавства щодо важливих антикорупційних органів, але зволікає із його імплементацією. Окремим болючим питанням залишається намагання представників влади особисто контролювати обрання керівництва цих органів", - йдеться у повідомленні.

Трійкою лідерів у найвідомішому світовому антикорупційному рейтингу CPI 2015 року є Данія, Фінляндія та Швеція із 91, 90 і 89 балами відповідно. Найкорупційнішими країнами світу є Північна Корея та Сомалі із 8 балами. "Колегами" України за ганебним антикорупційним індексом 27 балів є Іран, Камерун, Непал, Нікарагуа і Парагвай.

Російська Федерація у цьому рейтингу посіла 119 місце.

ti-ukraine.org