Facebook / АвтоМайдан

Як передає кореспондент УНІАН, одним із організаторів мітингу на вулиці Банковій є Автомайдан.

За словами активістів, вони прийшли до АП, щоб особисто зустрітись з президентом України Петро Порошенком, аби передати йому звернення з вимогою звільнення керівника Антитерористичного центру СБУ Віталія Малікова, керівників Національної поліції у Чернівцях та Вінниці, представників «старої системи» із органів прокуратури в Одесі, Харкові, Житомирі, Хмельницькому, Миколаєві та Запоріжжі.

Активісти стверджують, що реформи в Україні не проводяться, бо корупціонери знову обіймають керівні посади.

Відео дня

Учасники акції заявляють, що, зокрема, керівник Нацполіції у Вінниці працював в окупованому Криму та ходив на військові паради окупантів. Також, за їх словами, керівник Нацполіції у Чернівцях співпрацював з терористами та брав участь у сепаратистських референдумах.

Читайте такожПорошенко назвав пропозицію щодо звільнення усіх суддів популізмом

На вулиці Банковій досі відчувається запах горілих шин.

Як сказав журналістам один із лідерів Автомайдану Олексій Гриценко, "люди хотіли зустрічі з президентом, передати факти, і щоб він втрутився у цю ситуацію, але цього не відбулося, тому люди почали палити шини".

За його словами, ситуація стала більш напруженою, "коли просто підпалили шини, один із співробітників поліції... схопив гарячі шини і почав кидати під машини, я не знаю, чому, бо багато місця було вільного".

При цьому він заявив, що учасники мітингу в першу чергу вимагають звільнення з державних посад людей, у яких є конфлікт інтересів.

"Через те, що їх родини чи діти перебувають на окупованих територіях, а також стосовно людей на посадах, для прикладу в міліції, які пов'язані з сепаратизмом", - заявив Гриценко.

За його даними, у Малікова донька перебуває у Севастополі, тому на нього може здійснюватися вплив. "Така людина не може посідати відповідальну посаду у Службі безпеки", - сказав один із лідерів Автомайдану.

Наразі біля Адміністрації президента співробітники державної служби охорони МВС та Національної гвардії вишикувалися у два кордони захисту. В першому ряду правоохоронці стоять у шоломах.

Навпроти них декілька автівок з прапорами Автомайдану. На одній із машин встановлена аудіосистема, з якої грає музика.

Як повідомляв УНІАН, за даними Нацполіції, активісти біля АП сьогодні приблизно о 13-й годині почали палити автомобільні шини, при цьому заважали їх загасити.

На місці працює слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. Після проведення дослідчої перевірки цій події буде надана правова оцінка.

За даними поліції, правоохоронці та військовослужбовці продовжують нести службу із забезпечення правопорядку біля АП.