Заплановане на сьогодні повернення кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополь перенесено на 22 серпня.

Про це кореспонденту УНІАН повідомило поінформоване військове джерело.

За інформацією джерела, про нову дату перетину кордону командування ЧФ РФ попередило українську сторону, як вимагає новий Указ Президента України, за 72 години.

Відео дня

Як очікується, наступної п’ятниці російські кораблі почнуть заходити в Севастопольську бухту на світанку. Причини перенесення повернення російських кораблів у Севастополь джерелу на разі не відомі.

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України повідомили, що кораблі ЧФ РФ - ракетний крейсер “Москва”, сторожовий корабель “Сметливый”, малий ракетний корабель “Мираж” та малий тральщик “Турбинист” - планують здійснити захід до Севастополя вранці 20 серпня.

Командування Чорноморського флоту РФ надало до Міноборони України формат повідомлення про захід до Севастополя чотирьох своїх кораблів, які вийшли з Новоросійська.

Процедура повідомлення про захід до Севастополя чотирьох кораблів Чорноморського флоту Росії була витримана відповідно до Указів Президента України №705/2008 та №706/2008 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 серпня 2008 року “Про ситуацію навколо пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України” та “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 серпня 2008 року “Питання перетинання державного кордону України військовослужбовцями, військовими кораблями (суднами забезпечення) і літальними апаратами Чорноморського флоту Російської Федерації, який перебуває на території України”, зазначалося у повідомленні Управління прес-служби Міноборони України.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня після початку воєнних дій між Грузією і Росією флагман ЧФ ракетний крейсер "Москва", сторожовий корабель "Сметливый", декілька кораблів супроводу і три десантні кораблі ВМФ Росії були виведені в одних з портів Абхазії.