Туск: У нас з Порошенком схожа оцінка ситуації в Криму та на Донбасі / Фото УНІАН

Про це Туск написав у Twitter.

"Я мав розмову з Президентом Порошенком. У нас схожа оцінка ситуації в Криму та на Донбасі. Російська версія подій недостовірна", - заявив Туск.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня в ФСБ Росії заявили, що запобігли скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міноборони України. Також в ФСБ заявили про ліквідацію «української агентурної мережі» і затримання групи «диверсантів».

Відео дня

Читайте такожПровокація Росії в Криму: Олланд і Меркель заявили про готовність допомогти у врегулюванні ситуації

Президент України Петро Порошенко, своєю чергою, назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму.

«Звинувачення російською стороною України в тероризмі в окупованому Криму звучать так само безглуздо і цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі. Ці фантазії - лише привід для чергових воєнних погроз на адресу України», - наголосив він.

Наступного дня глава Української держави доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи ЗСУ в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.