REUTERS

Про це повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко після зустрічі з єврокомісарами Йоханнесом Ханом і Вірою Юрової, повідомляє "112 Україна".

"Ми провели величезну кількість зустрічей з депутатами Європейського парламенту, які повинні проголосувати за рішення про безвізовий режим для України. Також сьогодні ми зустрілися з єврокомісаром Ханом, Юрової, які ще раз підтвердили, що Україна виконала всі без винятку зобов'язання перед європейською стороною і український народ заслуговує на отримання безвізового режиму в найближчі тижні. Наше завдання, як делегації Мін'юсту, уявити ті реальні зміни, які були у секторі юстиції, секторі боротьбі з корупцією, розвіяти міфи, які розповсюджують тут певні сили, наближені до РФ. Я вважаю, що ми це успішно зробили тому, що навіть ті депутати Європейського парламенту, які належать до скептиків так званих, після презентації змін, які відбулися в Україні за останні два роки, не мають зараз ніяких аргументів чому не голосувати за "безвіз" для українців", - заявив Петренко.

Читайте такожЄвродепутат пояснив, за яких умов ЄС може призупинити "безвіз" для України

Відео дня

За його словами, сьогодні єврокомісари ще раз підтвердили, що вони прикладають всі зусилля, щоб Європейські інститути в найближчі тижні прийняли рішення по Україні. "Немає ніяких політичних застережень з цього питання. Технічно Україна виконала безпрецедентну кількість зобов'язань перед ЄС (всі 156 пунктів) зараз ми показали результат саме в імплементації законодавства", - зазначив міністр.

"Ми будемо мати позитивний результат і позитивні новини", - упевнений глава Мін'юсту.