Затримка із твердженням змінених макропоказників на 2009 рік виникла через велику динаміку змін в економіці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам перший віце-прем`єр-міністр Олександр ТУРЧИНОВ.

«Динаміка змін настільки швидка не тільки в Україні, а й в усьому світі, навіть МВФ третій раз переглядає свої прогнози щодо світової економіки, і деякі заяви останніх днів досить сумні. Тому тут проблема в тому, що дуже динамічно змінюється ситуація і потрібні постійні уточнення. Ми ввійшли в таку турбулентну зону, за якої будь-яку екстраполяцію зробити складно, саме тому ці речі (макропоказники) дуже серйозно уточнюються», - наголосив О.ТУРЧИНОВ.

Відео дня

Він відзначив, що на сьогодні чітко не ясна курсова позиція. «Ми чіткий прогноз не можемо одержати до кінця року... Нам потрібно одержати прогноз до кінця наступного року, а у нас немає реального прогнозу на поточний рік. Це ускладнює реальність прогнозування, а нам дуже потрібно з реальним бюджетом і з реальними розрахунками вийти», - сказав О.ТУРЧИНОВ.

Він уточнив, що на сьогодні виникають складнощі з прогнозом показників ВВП, інфляції, курсу гривні і платіжного балансу.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні не затвердив змінені макропоказники Державного бюджету на 2009 роки. Розгляд цього питання перенесено на наступне засідання Кабінету Міністрів.