Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО переконаний, що справжню реформу Збройних сил України мають забезпечити військові, а не політики.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі М.ТОМЕНКА.

«Перспектива Збройних сил України – лише у формуванні професійної контрактної армії. Тому треба зупинити дискусію щодо термінів переходу на контрактну службу і натомість розпочати активну роботу щодо такого реформування», - вважає він.

Відео дня

М.ТОМЕНКО зауважив, що там, де збройні формування діють на добровільній та професійній основі, мова йде про абсолютно іншу якість та високий ступінь професіоналізму військовослужбовців. «Недаремно участь наших військових у різноманітних миротворчих місіях отримує надзвичайно високу оцінку», - зазначив він.

На його думку, держава припустилася помилки, коли обрала за правильний підхід призначення у керівництво Збройними силами України політиків, які часто навіть не служили в армії. «На період проведення реформи ЗСУ, міністром оборони повинна бути людина, яка пройшла відповідний кар’єрний шлях у Збройних силах України та яка говорить однією мовою з військовими», - вважає М.ТОМЕНКО.

Важливим також є відділення бізнесу і армії. «Подальше заняття Збройних сил України активною економічною діяльністю (продаж майна, землі, зброї тощо) - це хибний шлях для української армії. Військові повинні перейматися виключно своїми професійними обов’язками, а економічну складову мають вести ті органи центральної та місцевої влади, які за це відповідають», - додав М.ТОМЕНКО.