Нідерланди досі не ратифікували асоціацію Україна-ЄС / фото: УНІАН

Про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк в Twitter.

"Схоже, що нижня палата голландського парламенту обговорить ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною 21 лютого, а голосувати буде 23 лютого", - написав Йозвяк.

У нижній палаті парламенту Нідерландів 1 лютого зареєстрували законодавча пропозиція, що містить рекомендацію прийняти закон, яким ратифіковано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У той же час, як повідомлялося раніше, верхня палата (Сенат) буде голосувати вже після парламентських виборів у березні, під час яких обирається склад нижньої палати.

Очікується, що парламент Нідерландів зможе ратифікувати Угоду про асоціацію за два-три місяці.

Читайте такожЄвродепутат розповів, коли угода про асоціацію Україна-ЄС може бути ратифікована Нідерландами

15 грудня на саміті ЄС лідери Євросоюзу погодилися з пропозиціями прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, які спрямовані на розблокування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, яка була припинена через негативний результат референдуму в Нідерландах.

Пропозиції Нідерландів оформлені у вигляді додатку до Угоди. Єврорада підкреслила, що рішення, викладене у додатку, є юридично обов'язковим для 28 держав - членів Європейського Союзу і може бути змінене або скасоване лише за спільною згодою їх глав держав і урядів.

Мова йде про те, що відповідне рішення набуде чинності після того, як Королівство Нідерланди ратифікує угоду. Якщо ж цього не відбудеться, то рішення припинить своє існування. У той же день Рютте заявив, що має намір якомога швидше запропонувати нідерландському парламенту ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, базуючись на прийнятому на саміті ЄС законодавчо обов'язковому вирішенні.