Росія оголосила наступ на українську державність, заявив Луценко/ Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко сказав на спільному з головою Служби безпеки України Василем Грицаком брифінгу в Києві.

«Після того, як українська армія відбулася, Москва оголосила наступ на внутрішньополітичну українську державність», - наголосив він.

«Я далекий від того, щоб звинувачувати всіх, хто знаходиться в опозиції, у співпраці з Москвою, я категорично це відкидаю. В Україні як у цивілізованій країні має бути опозиція, і наше завдання, всієї правоохоронної системи, захистити її законні інтереси», - сказав Луценко.

Відео дня

Читайте такожСБУ перехопила розмови осіб, які за завданням спецслужб РФ організовували антиукраїнські акції (аудіо)

«Нами чітко усвідомлено, що Росія поставила завдання створити перед українськими громадянами враження «фейкової держави», держави, яка не відбулася, яка не може контролювати власне політичне життя», - зауважив генпрокурор.

«Усі круглі столи, проплачені з Москви, які закликають до федеральної України, до вільних економічних зон, до знищення вертикальних структур України, хочуть показати, що Україна недієздатна в нинішній формі. Правоохоронна система робила та буде робити все, щоб довести зворотне: Україна - унітарна держава, яка буде захищати свою територіальну цілісність», - запевнив Луценко.