Гайдук хоче повернути Орден брата Порошенку / facebook.com

Сестра загиблого у збитому Іл-76 десантника Іллі Гайдука хоче повернути президенту Орден Богдана Хмельницького III ступеня, який Порошенко вручив її брату посмертно. Про це Іляна Гайдук написала на своїй сторінці у Facebook, зазначивши, що зробила це у відповідь на відкриту підтримку главою держави генерала Назарова.

Читайте такожПолторак прокоментував вирок генералу Назарову у справі про збитий Іл-76

"Петро Олексійович, у відповідь на Вашу відкриту підтримку генерала В.Назарова, засудженого в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 воїнів, хочу повернути Вам Орден "За мужність" третього ступеню, що був даний Вами моєму брату посмертно", - йдеться у її повідомленні.

Відео дня

Також Гайдук наголосила, що президент ігнорує звернення батьків у відкритому листі щодо відсторонення генерала від військової служби на час проведення судового розслідування, а також прохання родин загиблих зустрітись з ним.

27 березня Назаров був засуджений до 7 років позбавлення волі у справі про катастрофу Іл-76. Він визнаний винним у загибелі українських військових у збитому терористами Іл-76. У позбавленні військового звання відмовлено.

Як повідомляв УНІАН, 28 березня президент України Петро Порошенко заявив, що пропонуватиме відновити діяльність спеціальних військових судів