Довгий Луценко пригадав, як голосувала СПУ по землі / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко входив до складу фракції Соціалістичної партії, яка в повному складі підтримала рішення про виділення землі, голосування за якими намагаються поставить у провину Олесю Довгому.

Про це заявив сам Довгий під час засідання регламентного комітету.

Читайте такожЛуценко закликав Регламентний комітет Ради дозволити притягнути до відповідальності нардепа Довгого

Відео дня

"Рішення по виділенню землі фракція Соціалістичної партії підтримала у повному складі, Юрій Віталійович Луценко був її членом, помінявши місце у Київраді на крісло міністра МВС. Чому б Луценко не запитати його колег – чинився на них будь-який вплив, самостійно вони прийняли рішення підтримати внесення питань щодо виділення землі на голосування, чому вони прийняли рішення проголосувати за ці рішення", - заявив Довгий.

Депутат також зазначив, що Генеральна прокуратура ставить йому в провину не порушення закону під час підготовки рішень про виділення земельних ділянок, а порушення регламенту ведення сесії. "Але чому в такому разі Генеральна прокуратура не пред'являє претензії нинішньому керівництву Верховної Ради, яке пропонувало з голосу внести зміни до держбюджету, що стосуються розподілу 30 млрд грн? Чому ми бачимо такий вибірковий підхід?" - прокоментував Довгий.

На думку депутата, справа проти нього є зведенням політичних рахунків і не містить доказів порушення закону секретарем Київради.