Довгий просить зняти з нього недоторканність / фото joinfo.ua

Народний депутат Олесь Довгий звернувся до членів регламентного комітету Верховної Ради з проханням зняти з нього депутатську недоторканність. Про це він заявив сьогодні під час засідання комітету, на якому розглядається подання генерального прокурора про дачу згоди на притягнення Довгого до кримінальної відповідальності.

Читайте такожХолодницький розповів про схему "легалізації" коштів в е-деклараціях чиновників

«Як відповідальний і послідовний політик я звертаюся до колег по парламенту з проханням підтримати зняття з мене депутатської недоторканності, незважаючи на очевидний особистий мотив і застосування вибіркового правосуддя. Зняття недоторканності - це єдиний шлях до того, щоб довести свою правоту в суді, поставити крапку в цій справі раз і назавжди, перегорнувши сторінку 10-річної давності, а також мати право чесно дивитися в очі народу України і виборцям, які мене підтримали і підтримують сьогодні», - заявив Олесь Довгий.

Відео дня

Народний депутат також зазначив, що «позиція будь-якого політика, який голосував за зняття депутатської недоторканності, а також мав зазначений пункт у своїй передвиборчій програмі, повинна бути послідовною».