Клімкін зазначив, що газотурбіни Siemens допомагатимуть злодію облаштовувати загарбані території / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що скандал навколо доставки газових турбін німецької компанії Siemens до анексованого Криму стане уроком бізнесу.

Про це йдеться у його статті на сайті "Європейської правди".

«Для багатьох бізнесменів цей скандал буде серйозним уроком на майбутнє: «наперсточники» ніколи не стануть партнерами, з якими можна мати справу. Кремлю вірити не можна», - наголосив Клімкін.

Відео дня

За його словами, українська сторона попереджала компанію Siemens, Федеральний уряд Німеччини та європейські інституції і вказувала «на діри» в санкційному режимі.

«Нас дослухалися, шукали можливості запобігти правопорушенням. І багатьох подібних випадків там вдалося уникнути. Але у випадку із Siemens його менеджмент відмовлявся бачити очевидні речі», - зазначив він.

Читайте такожСкандал довкола турбін Siemens у Криму: Німеччина заговорила про погіршення відносин з Росією

За словами Клімкіна, «гірка правда полягає в тому, що відтепер газотурбіни Siemens допомагатимуть злодію облаштовувати загарбані території». «І ми не можемо розглядати цей випадок інакше, як співучасть в агресії Кремлівського режиму проти України», - заявив глава МЗС.

«Єдиний вихід – відверте і публічне розслідування та покарання усіх співучасників – правове, політичне і репутаційне. Саме цього Україна вимагатиме від Siemens, німецького уряду та євроінституцій», - наголосив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, в середині липня Росія доставила в анексований Крим чотири газові турбіни, які влітку 2016 року закупила для проекту в Тамані.

Компанія Siemens заявила, що турбіни були незаконно переміщені на півострів. Також компанія ініціювала процес припинення дії ліцензійних угод з російськими компаніями у сфері поставки обладнання для електростанцій.