Президент України Віктор ЮЩЕНКО підтримує діяльність Юрія ЛУЦЕНКА на посаді міністра внутрішніх справ, заявила прес-секретар глави держави Ірина ВАННИКОВА.

Як повідомили УНІАН в офіційному інтернет-представництві Президента, за її словами, В.ЮЩЕНКУ незрозумілий мотив парламенту відсторонити Ю.ЛУЦЕНКА від виконання обов’язків міністра.

«У висунутих журналістами претензіях до міліції спочатку мають розібратися правоохоронні органи, а вже після їхніх висновків своє слово міг би сказати парламент», – цитує речниця слова Президента додаючи, втім, що сьогодні Верховна Рада прийняла рішення, яке, по суті, відкидає давній правовий принцип презумпції невинності.

Відео дня

Тепер, на переконання В.ЮЩЕНКА, Верховна Рада має ретельно розібратися в ситуації, щоб прийняти рішення, яке грунтується на фактах, а не на емоціях політиків.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Верховній Раді була створена ТСК для перевірки фактів корупції і зловживання службовим становищем з боку окремих посадових осіб Міністерства внутрішніх справ України, що викладені в статті «Інша міліція» газети «2000» від 8 вересня 2006 року.

На час діяльності комісії ВР рекомендує Кабміну відсторонити міністра внутрішніх справ України Ю.ЛУЦЕНКА від виконання службових обов’язків. Строк діяльності комісії – два місяці.