Ілюстрація REUTERS

Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель та держсекретар США Рекс Тіллерсон підтримують розміщення миротворчої місії ООН на Сході України для забезпечення дотримання режиму припинення вогню.

Читайте такожСурков сподівається на проведення наступної зустрічі з Волкером на початку 2018 року

Про це Габріель заявив 30 листопада під час візиту до Вашингтона, передає Zeit. Повідомляється, що Габріель закликав до розгортання миротворців для врегулювання конфлікту на Сході України.

Відео дня

Після зустрічі з американським колегою Рексом Тіллерсоном, Габріель заявив, що миротворці ООН повинні забезпечити дотримання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння, передає "ЄвроПравда".

За його словами, між ним та Тіллерсоном існує згода у питанні розгортання блакитних касок.

Нагадаємо, в РФ заявляють, що повноцінна миротворча операція на окупованому Донбасі є неприйнятною з погляду Мінських угод, і наполягають, що миротворці ООН повинні базуватися лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, щоб миротворці ООН зайшли на цю територію.

Окрім того, спецпредставник США наголосив, що з бойовиками "Л/ДНР" не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.