ВАТ «Укрнафта» готове реалізовувати весь природний газ власного видобутку «так, як вирішить уряд».

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова правління ВАТ «Укрнафта» Ігор ПАЛИЦЯ сьогодні журналістам у Києві.

«Ми готові, згодні і хочемо продавати газ так, як вирішить уряд - на аукціонах, або це будуть прямі договори з підприємствами з газозабезпечення… Ми будемо виконувати всі рішення уряду», - заявив І.ПАЛИЦЯ.

Відео дня

При цьому він додав: «єдине, що хотілося б, щоб при цьому були враховані розрахунки собівартості видобування газу в компанії, які підтверджені всіма перевірками КРУ і податкової, і компанія не зазнавала б прямого збитку від продажу цього газу».

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня «Укрнафта» вперше реалізувала товарний горючий природний газ для потреб населення на спеціалізованому аукціоні на біржі.

Як зазначив у коментарі журналістам начальник управління реалізації нафти і газу «Укрнафти» Андрій КУЩ.

За його словами, «Укрнафта» була ініціатором аукціону, який був проведений вперше в України, відповідно до норм Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік», за відповідною ліцензією і граничними цінами НКРЕ, а також на виконання відповідного рішення уряду. При цьому він висловив упевненість, що надалі кількість учасників таких аукціонів збільшуватиметься.

Водночас, А.КУЩ поки що не повідомив, з якою періодичністю проводитимуться аукціони. «Сподіватимемося, що уряд і держава сприйме це як позитив, і ми одержимо відповідну підтримку, а така практика набуде статусу постійної», - зазначив він.

Довідка УНІАН. ВАТ «Укрнафта» - найбільша нафтовидобувна компанія України, яка видобуває 75% нафти і газового конденсату від загального обсягу видобутку в країні.

У 2005 році «Укрнафта» збільшила видобуток нафти і газового конденсату на 3,1%, або на 94,9 тис. тонн, порівняно з 2004 роком до 3120,5 тис. тонн, а також скоротила видобуток природного газу на 2,3%, або на 78,1 млн. кубометрів, порівняно з 2004 роком до 3271,9 млн. кубометрів.

50%+1 акція «Укрнафти» належать НАК «Нафтогаз України», 42% акцій контролює група «Приват».