На думку Геращенко, Путін не збирається йти з Донбасу найближчим часом / фото УНІАН

Для відновлення миру на Донбасі потрібна міжнародна миротворча місія, вважає представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Про це вона сказала в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України". На думку Геращенко, Володимиру Путіну потрібні не Донбас чи Крим, а створення пострадянської "нью-імперії".

"Путін не збирається йти з Донбасу найближчим часом. Його мета - замороження конфлікту, і він буде використовувати цю тему для подальшої дестабілізації ситуації в Україні.. Путін буде колотити ситуацію в Україні до виборів - і парламентських, і президентських, і, власне, тому на важливий перший план виходить тема миротворчої місії на Донбасі", - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожМиротворці на Донбасі: Сурков назвав нову позицію США "конструктивною"

Геращенко вважає, що місія повинна мати мандат тимчасової адміністрації, по суті-  примус до миру на окупованих територіях.

"Поки на це немає згоди РФ, але на переговорний процес щодо миротворчої місії можуть вплинути санкції. США проти Росії. Україна хоче миру, ми зацікавлені у світі на Донбасі, тому повинні використовувати всі важелі і далі тиснути на РФ, щоб у повному обсязі виконати Мінські угоди. Але без миротворчої місії повернути мир на Донбас буде дуже важко", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко не виключає, що миротворча місія ООН на Донбасі може бути розгорнута в 2018 році.