Вадим Карасьов
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що на сьогодні вже фактично визначені ключові особи, які претендуватимуть на президентську посаду.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

“Фактично в цьому політичному сезоні визначилися основні фаворити. Це четвірка – ЯНУКОВИЧ, ТИМОШЕНКО, ЯЦЕНЮК і ЮЩЕНКО”, - сказав В.КАРАСЬОВ. За його словами, мова йде не про рейтинги цих політиків, оскільки до дня виборів ці рейтинги можуть суттєво змінитися. “Мова йде про реальність не тільки рейтингову, а реальність політичну. Те, що віце-президент США, який перебуває в Україні буде зустрічатися саме з цими політиками, говорить про те, що це четвірка реальних кандидатів, які розіграють президентський суперприз”, - сказав політолог.

Відео дня

В.КАРАСЬОВ зауважив, що реально президентська виборча кампанія розпочалася після того, як заяву про свою участь в ній зробив глава держави Віктор ЮЩЕНКО. “Ця кампанія буде цілий рік, незалежно від того, які зміни будуть внесені в Закон про вибори Президента. Другий тур, потім інавгурація, потім проблема парламенту, проблема уряду, проблема Президент – прем’єр. Остаточні підсумки президентської кампанії можна буде підбити тільки влітку 2010 року”, - додав він.