Сьогодні вранці в Києві біля Українського дому виник конфлікт між представниками УНА-УНСО, які проводили акцію протесту проти візиту в Україну Патріарха Кирила, та представниками козацтва.

Як розповіли УНІАН в столичній міліції, останнім прийшлись не до вподоби гасла, з якими стояли активісти УНА-УНСО, і вони зробили спробу відібрати у них плакати.

Втім, працівники міліції не дали розгорітися конфлікту, відтіснивши козаків та унсовців по різні боки.

Відео дня

Внаслідок інциденту нікого затримано не було, оскільки, як зазначив співрозмовник агентства, конфлікт був незначний і не мав жодних серйозних наслідків.

Через деякий час один з пікетувальників, що представляв організацію УНА-УНСО, почав обливати учасників хресної ходи водою із пляшки.

У відповідь хтось із прибічників Патріарха Кирила кинув у бік пікетувальників камінь. Через це між учасниками протистояння також відбувся словесний конфлікт, зокрема, активісти УНА-УНСО вигукували: «Валіза – вокзал – Москва», а учасники хресної ходи у свою чергу вигукували, що «Кирил є їхнім Патріархом, і що поряд із ними Бог».

Водночас, в київському главку зазначили, що на час перебування Патріарха Кирила в Києві охорону громадського порядку в місцях проведення молебнів почергово забезпечуватимуть 5,5 тис. співробітників міліції у тому числі резерв.