Депутати від БЮТ, «Нашої України” та Блоку Кличка у Київраді розблокували трибуну в сесійній залі, і засідання сесії продовжується.

Як передає кореспондент УНІАН, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ запропонував виступити голові постійної комісії Київради з питань регламенту Віталію ЯРЕМІ з приводу того, що має робити сесія у зв’язку з поданням двох проектів рішень від двох різних фракцій у зв’язку з тарифами та наполяганні депутатів від демократичних сил перейти до голосування без виступу першого заступника голови КМДА Анатолія ГОЛУБЧЕНКА щодо підняття тарифів у 3,4 рази.

За поясненням В.ЯРЕМИ, має слово для виступу представник “Нашої України” або БЮТ, а також у першу чергу має розглядатися саме їх проект.

Відео дня

Таким чином Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ надав слово представнику БЮТ депутату Олександру КЛЮСУ.

Цей проект рішення пропонує відмінити розпорядження Київського міського голови про підвищення тарифів в 3,4 рази, оскільки таке підвищення є необгрунтованим та порушує закони та Конституцію України. Представники демократичних сил зазначають, що тарифи мають бути встановлені відповідно до платоспроможності киян. Різниця, яка виникне між тарифами на житлово-комунальні послуги, та собівартість послуг має бути погашена за рахунок бюджету Києва з фондів, який наповнюється за рахунок продажу з аукціону земель в Києві, а також коштів, що надходять з оренди комунального майна.