Народний депутат України, лідер «Фронту змін» Арсеній ЯЦЕНЮК переконаний, що новобраний Президент України розпустить нинішню Верховну Раду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Києві.

На переконання А.ЯЦЕНЮКА, нинішній парламент не буде розпущено до президентських виборів, хоча «конституційні підстави для припинення повноважень чинного парламенту існують уже майже рік».

Відео дня

За його словами, сьогоднішня ситуація у ВР та в Україні в цілому пояснюється тим, що вже рік як «з’явилася коаліція, яка не коаліція».

А.ЯЦЕНЮК наголосив, що у Верховній Раді «роботи ніякої немає і не буде», і «так вони (народні депутати – УНІАН) доживуть до президентських виборів, а вже новий Президент України на конституційних підставах вирішить долю чинного непрацюючого парламенту».

На уточнення журналістів: «Розпустить?» А.ЯЦЕНЮК відповів: «А який інший вихід?».

Лідер «Фронту змін» переконаний, що саморозпуск нинішнього складу парламенту не відбудеться. «У мене є глибокі сумніви, що будь-хто в українському парламенті піде сьогодні на дострокові парламентські вибори», - підкреслив він.

За словами А.ЯЦЕНЮКА, на даному етапі проведення дострокових парламентських виборів за нинішнім законодавством є недоцільним. Він додав, що ніхто з депутатів не погодиться на саморозпуск парламенту, бо «кожен з них боїться, що у наступний список вони не попадуть».

Як повідомляв УНІАН, голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН закликав парламент або почати працювати, або ухвалити рішення про саморозпуск.