Міністр економіки України Богдан ДАНИЛИШИН не здивований критиці першого заступника глави Секретаріату Президента України Олександра ШЛАПАКА на адресу підготовленого урядом проекту державного бюджету на 2010 рік.

Про це Б.ДАНИЛИШИН заявив в ефірі «5-го каналу», коментуючи заяви А.ШЛАПАКА з приводу проекту держбюджету.

«Не дивно було чути такі висновки, особливо від організації, яку представляє шановний Олександр Віталійович. Хочу зазначити, що я і не очікував почути будь-що інше», - заявив міністр економіки.

Відео дня

Б.ДАНИЛИШИН зазначив, що в уряді формували макроекономічні показники на 2010 рік, виходячи з тенденцій 2009 року і перспектив наступного року.

«Дійсно, тенденції 2009 року показують, що крок за кроком, ті антикризові заходи, які робить уряд, з налагодження ефективної роботи економіки, дають позитивний результат, як би цього не хотілося комусь із тих організацій, які зараз активно критикують проект бюджету», - зазначив Б.ДАНИЛИШИН.

Він підкреслив, що, виходячи з даних щодо розвитку економіки за останні місяці, можна відзначити поступове зростання промислового виробництва.

«Ми вже бачимо поліпшення показників найбільше постраждалої під час кризи металургійної промисловості – відновлення виробництва на 15,6%, в сільському господарстві… Ми бачимо зростання показників, і я думаю, що це є підтвердженням того, що прогноз 2010 року базуватиметься і базується на стабільних позитивних тенденціях соціально-економічного розвитку 2009 року», - заявив Б.ДАНИЛИШИН.

Як повідомляв УНІАН, А.ШЛАПАК розкритикував проект держбюджету-2010. Він назвав його бюджетом виживання, а не розвитку.