Народний депутат, член фракції “Наша Україна” Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ заявив, що основну масу підписів, поданих до Центральної виборчої комісії, за проведення референдуму по НАТО було сфальсифіковано.

Як повідомили УНІАН у прес-службі політичної партії "Народний Союз Наша Україна", про це Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ сказав, коментуючи пропозицію Партії регіонів заслухати у парламенті інформацію голови ЦВК Ярослава ДАВИДОВИЧА з приводу підбиття підсумків і проведення референдуму стосовно НАТО.

За словами Ю.КЛЮЧКОВСЬКОГО, до ЦВК під виглядом підписів на підтримку референдуму щодо НАТО потрапила “суцільна “липа” в стилі соціал-демократів об’єднаних”.

Відео дня

“Центральна виборча комісія опинилася у дуже складній ситуації, – сказав Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ. – Вона добре знає, що в основній масі підписи фальсифіковані. У кількох областях, зокрема Хмельницькій, Миколаївській, Луганській, відкрито цілу низку кримінальних справ з приводу фальсифікації підписів громадян. Всі розуміють, що такого роду справи відкриваються вже коли є дуже серйозні підстави. Поза тим, що багато людей не ставили ніяких підписів, є також свідчення громадян яким доводилося ставити підписи під тиском, скажімо, за прийом у лікаря”.

“Комісія, згідно зі своїми законними повноваженнями, здійснила ретельну перевірку підписів – те, чого не зробили органи влади в певних містах, – наголосив Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ. – На жаль, ЦВК не отримала належної підтримки у цих діях насамперед з боку Генпрокуратури”.

“Проблема полягає в тому, що комусь дуже хочеться остаточно розколоти Україну через несвоєчасне проведення референдуму щодо НАТО, – переконаний народний депутат. – Однак застерігаю: ці політичні ігри можуть дуже погано закінчитися, і не тільки для організаторів, а й для всього українського народу”.

Як повідомляв УНІАН, СДПУ(о) з листопада 2005 року по лютий 2006 року по всій країні організувала 109 ініціативних груп, які зібрали на підтримку референдуму про членство України в НАТО і участь в ЄЕП понад 4,6 млн. підписів, які були передані в ЦВК.

Відповідно до законодавства України для організації всеукраїнського референдуму за народною ініціативою необхідно зібрати не менше 3 мільйонів підписів.

30 жовтня цього року голова ЦВК Я.ДАВИДОВИЧ повідомив, що правоохоронні органи порушили 28 кримінальних справ за фактами порушень при зборі підписів за проведення референдуму про членство України в НАТО і ЄЕП.

У свою чергу, 9 листопада прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що відомство вивчає 10 кримінальних справ, порушених за фактами внесення неправдивих відомостей в підписні листи щодо проведення всеукраїнського референдуму з питань вступу України до НАТО і ЄЕП.

11 грудня Печерський райсуд Києва зобов`язав Центрвиборчком підбити підсумки збору підписів громадян під вимогою про проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО і Єдиного економічного простору.