Тисячі сумчан не задоволені діями міської влади, яка вперше за багато років не організувала ніяких Новорічних святкувань біля головної ялинки міста.

Як передає кореспондент УНІАН, у Новорічну ніч жителі Сум з обуренням залишали площу Незалежності у центрі міста, де розташована головна ялинка Сумщини, оскільки біля неї, вперше за багато років не було ніякої розважальної новорічної програми - ні Діда Мороза зі Снігуронькою, ні феєрверка, ні привітань міського голови.

В інтерв’ю УНІАН колишній заступник міського голови, член Виконкому Сумської міськради минулого скликання, а нині – голова Сумської обласної організації Всеукраїнської громадської організації “Антикримінальний вибір” Іван БОРШОШ зауважив, що традиційно щороку о другій годині ночі сумчан біля ялинки вітали мер міста і представники обласної влади, жителі міста в Новорічну ніч ставали учасниками безлічі конкурсів та дискотек, які тривали аж до самого ранку.

Відео дня

Він повідомив, що з нагоди початку 2006 року на розважальні заходи біля головної ялинки з різних джерел було залучено більше 25 тис. грн. Крім того, 15 тис. грн. було виділено з міського бюджету на новорічний феєрверк-2006.

На цей раз, підкреслив І.БОРШОШ, єдиний святковий захід - дискотека та феєрверк - відбулися в Сумах 23 грудня – у день відкриття ялинки в центрі міста.

Він розкритикував такі дії міської влади. “Як і більшість сумчан, я обурений непрофесійним підходом виконкому і, зокрема, мера Геннадія МІНАЄВА, до врахування інтересів територіальної громади”, - наголосив І.БОРШОШ.

У свою чергу, коментуючи цю ситуацію, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Сумської міськради Юрій МКРТИЧЕВ повідомив нашому кореспонденту, що до цього року постійно створювався оргкомітет з підготовки та проведення заходів з відзначення Нового року, але напередодні 2007 року влада Сум від цього утрималася. За його словами, було лише підписане розпорядження мера, за яким з 2 по 4 січня біля ялинки пройдуть новорічні ранки для дітей та буде проведене свято Новорічної ялинки міського голови 5 січня у театрі ім. Щепкіна.

При цьому, розповів Ю.МКРТИЧЕВ, якщо раніше всі школярі Сум 1-4 класів – а це близько 8 тисяч дітей – отримували від міськради подарунки, то цього року закуплено тільки 1 тисячу подарунків для дітей, які запрошені відвідати Ялинку мера. Водночас він не зміг відповісти на запитання, з чим це пов’язано.