Центральна виборча комісія завершила офіційну реєстрацію кандидатів на пост Президента України, зареєструвавши 18 кандидатів.

Як передає кореспондент УНІАН, зокрема, згідно з календарним планом, ЦВК завершує реєстрацію кандидатів у Президенти України 13 листопада - за 64 дні до дня голосування.

«Сьогодні завершується строк для реєстрації кандидатів на пост Президента України. Після спливу сьогоднішнього дня Центральна виборча комісія законом не наділена повноваженнями рішення реєстрації кандидатів… Ми можемо говорити про те, що 18 осіб - це те остаточне число, яке є за наслідками сьогоднішнього засідання», - сказав журналістам після засідання ЦВК заступник голови ЦВК Андрій МАГЕРА.

Відео дня

Він наголосив, що у осіб, яким було відмовлено у реєстрації кандидатами на пост Президента України, залишається можливість звертатись до суду та оскаржувати рішення ЦВК, але це не вплине на рішення Центрвиборчкому.

А.МАГЕРА також повідомив, що до ЦВК загалом надійшло 67 заяв щодо реєстрації кандидатами на пост Президента України.

ЦВК зареєструвала 23 жовтня кандидатами у Президенти самовисуванця Олега РЯБОКОНЯ, народного депутата України (блок НУ-НС) Анатолія ГРИЦЕНКА, депутата ВР (блок НУ-НС), лідера «Фронту змін» Арсенія ЯЦЕНЮКА та лідера КПУ Петра СИМОНЕНКА.

26 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти голову ВР України Володимира ЛИТВИНА, а 27 жовтня – Сергія ТІГІПКА та народного депутата України (позафракційна) Інну БОГОСЛОВСЬКУ.

28 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти лідера Партії регіонів Віктора ЯНУКОВИЧА, а 29 жовтня – чинного Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

30 жовтня ЦВК зареєструвала народного депутата (блок НУ-НС), лідера Української народної партії Юрія КОСТЕНКА та лідера Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега ТЯГНИБОКА кандидатами у Президенти України.

31 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти прем`єр-міністра України Юлію ТИМОШЕНКО.

2 листопада було зареєстровано лідера партії «Вільних демократів» Михайла БРОДСЬКОГО та депутата Київської міської ради Олександра ПАБАТА.

6 листопада ЦВК зареєструвала кандидатами у Президенти лідера Соціалістичної партії Олександра МОРОЗА та громадянина Василя ПРОТИВСІХ, який до 2 жовтня 2009 року носив прізвище ГУМЕНЮК.

10 листопада ЦВК зареєструвала кандидатом у Президенти лідера Народно-демократичної партії Людмилу СУПРУН, а 11 листопада – мера Ужгорода Сергія РАТУШНЯКА.

Згідно з календарним планом виборів Президента України, ЦВК почала приймати документи від кандидатів на реєстрацію з 20 жовтня.