Фракція Блоку Юлії Тимошенко голосуватиме за подолання вето Президента на зміни до Земельного кодексу щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив народний депутат з фракції БЮТ Іван КИРИЛЕНКО.

"Фракція щойно ухвалила рішення долати вето Президента, і це не тому, що ми проти продажу землі, це тому, що ми - за цивілізований ринок землі", - сказав він.

Відео дня

Таким чином, до 243 голосів антикризової коаліції долучиться 129 голосів депутатів з БЮТ (для подолання вето необхідно 300 голосів).

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла закон, яким заборонила продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2008 року.

Згідно з законом, до 1 січня 2008 року не допускається купівля-продаж земельних ділянок с/г призначення державної і комунальної власності, за винятком викупу їх для суспільних потреб.

Крім того, до 1 січня 2008 року забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств.

3 січня 2007 р. Президент України Віктор ЮЩЕНКО повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон про продовження до 1 січня 2008 року мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.