Лідер Партії регіонів, кандидат на пост Президента України Віктор ЯНУКОВИЧ вважає, що 2009 рік став кульмінацією у протистоянні між главою держави Віктором ЮЩЕНКОМ і прем’єр-міністром Юлією ТИМОШЕНКО, що яскраво засвідчило неефективність та небезпеку для держави усієї «помаранчевої» влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЯНУКОВИЧ заявив у своєму виступі на зібранні керівників громадських організацій і об’єднань, що відбулось сьогодні в Національному палаці «Україна» в Києві.

«Безумовно, 2009 рік став найбільш «яскравим» підсумком роботи «помаранчевої» команди. Адже за цей рік дуже жорстко виявилися усі недоліки системи, яка працювала останні п’ять років», - сказав лідер Партії регіонів.

Відео дня

Він наголосив, що ця система виявилася неефективною.

В.ЯНУКОВИЧ вкотре зазначив, що конфлікти між членами «помаранчевої» команди дратують український народ.

«У виставі про війну між ТИМОШЕНКО і ЮЩЕНКО нарешті у 2009 році були зірвані маски, і стало зрозуміло хто є хто», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

«Ми думали: невже в них не вистачить розуму припинити сутички і розпочати будівництво сильної країни і проводити ефективну внутрішню і зовнішню політику», - сказав він, додавши: «На жаль, цього не сталося».

На переконання В.ЯНУКОВИЧА, якщо український народ ще хоча б на рік дозволить працювати цій владі, то країна буде втрачена.

«Ось така ситуація з «тигрюлею», - підсумував кандидат у президенти.

В рамках заходу В.ЯНУКОВИЧУ було вручено Наказ Собору громадського порозуміння, під яким 148 всеукраїнських громадських організацій та об’єднань зібрали майже 5 млн. підписів на підтримку лідера Партії регіонів як кандидата у Президенти України.