Україна може ініціювати вступ до Європейського Союзу тільки після досягнення європейських стандартів розвитку економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем`єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ сьогодні журналістам в Кабінеті Міністрів, коментуючи рішення Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу про те, що нова посилена угода Україна-ЄС не міститиме положення про перспективу членства країни в ЄС.

«Це природно, тому що Україна не готова до вступу. Україні потрібно вирішити багато внутрішніх питань – підвищити рівень економіки і рівень життя людей, гармонізувати законодавство з європейським і так далі», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

Прем`єр-міністр вважає, що нова угода Україна-ЄС повинна бути конкретнішою і надавати можливість наблизити стандарти економіки України до стандартів європейської економіки. «І це головне. Коли ми досягнемо такого рівня – тоді можна подавати заявку по вступ. Ми це побачимо і відчуємо. Ми не хочемо бути, умовно кажучи, в такому принизливому положенні, як то кажуть, бідних родичів. Ми повинні будувати таку державу, яку б просили і запрошували скрізь», - підкреслив він.

В.ЯНУКОВИЧ ще раз підтвердив прагнення уряду впроваджувати європейські стандарти. «Те, що ми прагнемо до європейських стандартів, будувати сильну демократичну країну – це політична воля українського народу. Але якою буде подальша доля країни – покаже життя, з ким ми об`єднуватимемося. Головне – щоб наші прагнення йшли на користь державі і українському народу», - зазначив він.