Президент України Віктор ЮЩЕНКО дав «жовту картку» Центральній виборчій комісії за відмову зареєструвати міжнародних спостерігачів від Грузії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на нараді з губернаторами сьогодні.

Він зауважив, що йому неприємно говорити про відмову реєстрації офіційних спостерігачів від Грузії.

Відео дня

«Я відверто хочу сказати, це вже «жовта картка» демократичності нашого виборчого процесу», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Він висловив переконання, що за цим рішенням стоїть не ЦВК, а партія, яку сьогодні представляє влада.

«ЦВК використовується для маніпуляцій по даному питанню. Але сам факт говорить про те, що ТИМОШЕНКО і ЯНУКОВИЧ не будуть поважати свободу, волю і незалежність», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, 11 січня ЦВК відмовила в реєстрації 2011 офіційним міжнародним спостерігачам від Грузії, мотивуючи рішення неправильним оформленням спостерігачами документів.

За реєстрацію 2011 спостерігачів від Грузії проголосували тільки 7 членів ЦВК при мінімальній кількості для ухвалення рішення - 8.

При цьому 11 січня закінчився термін, відповідно до календарного плану підготовки і проведення виборів Президента України, коли ЦВК може зареєструвати міжнародних спостерігачів.

Проте голова ЦВК Володимир ШАПОВАЛ зазначив, що комісія зможе повернутися до розгляду питання реєстрації спостерігачів від Грузії у разі, якщо відбудеться другий тур виборів Президента України.