У столичній мерії відбулося офіційне представлення Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО на посаді голови Київської міської державної адміністрації.

Політична кар’єра Черновецького відходить на другий план

Як передає кореспондент УНІАН, представлення зроблено прем’єр-міністром України Юрієм ЄХАНУРОВ, який зачитав два укази Президента про звільнення Олександра ОМЕЛЬЧЕНКА з посади голови КМДА та про призначення на цю посаду Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Відео дня

Звертаючись до Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО Ю.ЄХАНУРОВ зазначив, що з цього моменту політична кар’єра Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО “відходить на другий план і на перший виступає кар’єра господарника”.

Ю.ЄХАНУРОВ сказав, що у подальшій роботі Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ знадобиться досвід здобутий і в бізнесовому, і в політичному житті.

“Все це потрібно, щоб справитися з усіма нелегкими проблемами, які стоять перед столичним містом. Прошу нову міську владу бути виваженою у своїх перших кроках”, - сказав Ю.ЄХАНУРОВ. Він зазначив також, що нова влада має врахувати помилки своїх попередників, головною з яких була відсутність діалогу між владою та громадськістю. З іншого боку, він попросив не закреслювати все те напрацьоване, що було започатковано командою О.ОМЕЛЬЧЕНКА. “Цей досвід потребує неупередженого аналізу. Розібратися з помилками попередників важливо, але ще важливіше зробити все необхідне для того, щоб не повторити їх самому”, - підкреслив Ю.ЄХАНУРОВ.

Прем’єр-міністр окремо звернувся до новообраних депутатів Київської міської ради, закликавши їх знайти спільну мову між собою. “Політичні сили, які здобули перемогу на столичних виборах, повинні, в першу чергу, керуватися інтересами киян, інтересами громади. І політичні чвари до пріоритетів киян аж ніяк не відносяться”, - сказав він.

Звертаючись до мера Києва він сказав, що легкої долі в нього бути не може і у зв’язку з цим побажав політичної мудрості та господарського хисту.

У відповідь на це Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ висловив велику повагу до Президента та уряду України, які дали можливість провести чесні вибори. “Я завжди був високої думки щодо того, що робить Президент Віктор ЮЩЕНКО з першого дня свого перебування на посаді”, - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ. За його словами, він з сумом розлучається з політикою.

“Я не політик, і мій спіч сьогодні не політичний”, - сказав Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ. А звертаючись до Ю.ЄХАНУРОВА зазначив: “Я кожен день все більше входжу в господарські питання і дуже розраховую на вашу пораду. Думаю, що з вашою підтримкою я буду робити правильні кроки і в мене, і в членів моєї команди все вийде”.

Ю.ЄХАНУРОВ в свою чергу сказав: “Я маю велику надію, що весь господарський потенціал міста, який має величезний досвід роботи, буде працювати як годинник. І ця його робота буде забезпечена новою міською владою”.

Нагадаємо, 20 квітня Президент України підписав указ про звільнення з посади голови КМДА О.ОМЕЛЬЧЕНКА і призначення на цю посаду Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Згідно з законом про столицю, голова Київради обіймає посаду голови КМДА.